متقاعدسازي متقاعدسازي .

متقاعدسازي

كتاب قدرت بيان اثر برايان تريسي

درست و تأثيرگذار صحبت‌ كردن نوعي مهارت است. امروزه لازمۀ موفق شدن در بسياري از حوزه‌ها همين مهارت است. براي اينكه از توانايي حرف‌زدن‌تان نهايت استفاده را ببريد، لازم است مجموعه‌اي از مهارت‌هاي جانبي مانند زبان بدن و اعتماد به نفس را در كنار اطلاعاتِ كافي داشته باشيد. در ادامۀ اين مطلب، كتابي با همين موضوع تحت عنوان «قدرت بيان» نوشتۀ برايان تريسي را به شما معرفي مي‌كنيم. برايان تريسي در كتاب قدرت بيان قرار است به ما بياموزد كه چگونه از اين مهارت‌ها براي بهبود قدرت بيان استفاده كنيم.

كتاب قدرت بيان

شناسنامه كتاب

  • عنوان: قدرت بيان

  • نويسنده: برايان تريسي

  • تعداد صفحات: ۲۵۹

دربارۀ كتاب قدرت بيان

همان‌طور كه از عنوان كتاب برمي‌آيد، نويسنده قرار است مهارت‌هايي را آموزش دهد كه با استفاده از آنها بتوانيم از قدرت و تأثيرگذاريِ صحبت‌ كردن براي پيشبرد اهداف‌مان استفاده كنيم. به همين دليل، با كتابي مواجه نيستيم كه صرفا بر چگونه حرف زدن تأكيد دارد، بلكه مطالب آن را مجموعه‌اي از رفتارها و مهارت‌هايي تشكيل مي‌دهند كه تأثير كلام را بيشتر مي‌كند.

نويسنده از همان ابتداي كتاب، درست و تأثيرگذار صحبت كردن را برگ برنده براي موفق‌شدن مي‌خواند. او مي‌گويد: «حرف‌ زدن مي‌تواند احترام و توجه ديگران را به‌ دنبال داشته باشد، به ارزش شما در جمع بيفزايد و توجه افرادي را كه مي‌توانند به شما كمك و دريچه‌هايي به روي‌تان باز كنند، جلب كند.» او همچنين معتقد است: «توانايي صحبت‌ كردن به ديگران ثابت مي‌كند كه شما بااستعداد و باهوش‌تر از كساني هستيد كه نمي‌توانند به‌خوبيِ شما صحبت كنند.»

مطالب كتاب

مطالب كتاب با يك مقدمه و در دوازده فصل دسته‌بندي شده‌اند. در ادامه، فهرست و توضيحي كوتاه دربارۀ محتواي كتاب آمده است.

فهرست

  • مقدمه: حرف بزن تا برنده شوي؛
  • فصل اول: هنر صحبت كردن و فنّ بلاغت؛
  • فصل دوم: برنامه ريزي و آمادگي تسهيل شده است؛
  • فصل سوم: اعتماد به نفس و تسلط ذهني؛ از بين بردن ترس از صحبت‌ كردن ميان جمع؛
  • فصل چهارم: در برخورد با همۀ مخاطبان، قوي باشيد؛
  • فصل پنجم: تسلط بر سخنراني در گروه‌هاي كوچك؛
  • فصل ششم: تسلط در جلسات و مذاكرات در گروه‌هاي كوچك؛
  • فصل هفتم: تسلط به تريبون؛ تحت‌تأثير قرار دادن مخاطبان زياد؛
  • فصل هشتم: تسلط صوتي؛ تكنيك‌هاي قوي صدا؛
  • فصل نهم: ترفندهاي تجارت؛ تكنيك‌هاي سخنرانان برتر؛
  • فصل دهم: كنترل محيط؛
  • فصل يازدهم: سخنراني را با موفقيت تمام كنيد؛ مخاطبان را مشتاق رها كنيد؛
  • فصل دوازدهم: سخنراني‌هاي ترغيب‌كنندۀ تجاري.

محتواي كتاب قدرت بيان

هر فصل با يك جملۀ تأثيرگذار از بزرگان شروع مي‌شود كه با موضوع فصل ارتباط دارد.

نويسنده بعد از آنكه در فصل ابتدايي كتاب اهميت فن‌ بيان را براي مخاطب روشن مي‌كند، در ادامه مفصلا توضيح مي‌دهد كه هدف از هنر صحبت‌كردن چيست. او در اين باره مي‌گويد: «هدف يا مقصود از صحبت كردن در ميان جمع، كمك به روي‌دادن اتفاقي است كه در صورت نبود صحبت‌هاي گوينده رخ نمي‌دهد. به عنوان مثال، وقتي دموستنز (سخنران معروف يوناني) صحبت مي‌كرد، مردم مي‌گفتند: “چه سخنران خوبي” اما وقتي آلسيبيدز (سياستمدار آمريكايي) صحبت مي‌كرد، مردم مي‌گفتند: “پيش به‌سوي هدف“. وظيفۀ شما به‌عنوان يك سخنران اين است كه مخاطب‌تان را وادار و ترغيب كنيد؛ به‌گونه‌اي‌كه حرف‌هاي شما، طرز فكر، احساس و عملكردشان را تغيير دهد.»

در كتاب قدرت بيان، ساختارهايي براي سخنراني‌هاي كوتاه و طولاني تعريف شده است. برايان تريسي بر اين باور است كه قسمت‌هاي اصليِ يك پيام از سه بخشِ لحن، واژه و زبان تشكيل شده است. او در ادامۀ اين تقسيم‌بندي، به تشريح هر كدام مي‌پردازد.

در فصل‌هاي بعدي كتاب باتوجه به تنوع مخاطب و موضوعي كه براي هر سخنراني وجود دارد، تريسي هركدام از اين موقعيت‌ها را توضيح مي‌دهد و تكنيك‌هاي مرتبط به آن را مي‌آموزد. با توجه به‌ اينكه صحبت‌ كردن فقط به‌معناي سخنراني كردن در جمع نيست، تكنيك‌هاي ارائه‌شده شامل نحوۀ مذاكره كردن هم مي‌شود.

كتاب قدرت بيان

دربارۀ نويسنده

برايان تريسي (Brian Tracy) سخنران و مشاور موفق آمريكايي در زمينۀ پيشرفت شغلي و پيشرفت فردي است. او سال ۱۹۴۴ در شارلوت‌تاون كانادا در خانواده‌اي فقير به‌ دنيا آمد. تريسي از همان نوجواني به‌خاطر وضعيت مالي بد خانواده‌اش مجبور بود به‌جاي درس خواندن و بازي كردن، كار كند. كار در كشتي و بعدها دست‌فروشي از جمله شغل‌هايي بود كه از آنها كسب درآمد مي‌كرد. او اكنون سخنران و مشاور و نيز رئيس هيئت‌مديره و مديرعامل شركت «برايان تريسي اينترنشنال» است.

در مقدمۀ اين كتاب دربارۀ تريسي اين‌گونه آمده است: «برايان تريسي يكي از سخنرانان برجستۀ آمريكايي در زمينۀ تجارت و يكي از مشاوران و مربيان نام‌آور در زمينۀ پيشرفت فردي و غيرفردي در جهان امروز است. او سالانه براي ۲۵۰ هزار مخاطب دربارۀ موضوعات مختلف از جمله موفقيت فردي، رياست، كارايي اجرايي، خلاقيت و فروش، سخنراني مي‌كند. او بيش از ۴۰ جلد كتاب تأليف و بيش از ۳۵۰ نوار صوتي و تصويري توليد كرده است.»

بخش‌هايي از كتاب قدرت بيان

روش برف‌پاك‌كن

همان‌طور كه مي‌دانيد، شما هم نيمكرۀ چپ داريد، هم نيمكره راست. نيمكرۀ چپ توسط حقايق و اطلاعات و نيمكرۀ راست توسط احساسات، داستان‌ها، نقل‌قول‌ها و مثال‌‌ها فعال مي‌شود. استفاده از اين روش بسيار ساده است: حقيقتي را بيان كنيد و آن را با يك داستان ادامه بدهيد. حقيقت ديگري بيان كنيد و آن را با يك نقل‌قول ادامه بدهيد. در ادامه، با بيان حقيقتِ ديگري آن را با يك مثال عددي توصيف كنيد. درست مثل برف‌پاك‌كن عقب و جلو برويد.

وقتي با اين روش سخنراني مي‌كنيد، هم نيمكرهٔ چپ و هم نيمكرهٔ راست مخاطبان‌تان فعال مي‌شود. آنها به جلو خم مي‌شوند، به دهان شما چشم مي‌دوزند و شما در تمام مدت آنها را كاملا علاقه‌مند نگه‌ خواهيد داشت.(ص ۴۹)

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۳۲:۳۳ توسط:رصا اكرمي موضوع:

راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي

راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي به شما كمك مي كنند تا صداي خوبي داشته باشيد. داشتن يك صداي خوب از بزرگترين نعمات زندگي است. شايد شما هم فكر كنيد داشتن صدا، يك استعداد ذاتي است. بله تا حدودي درست حدس زده ايد.

اما در كنار داشتن صداي مناسب بايد توجه داشت كه حنجره مانند ساير اعضاي بدن از ماهيچه و ساير بافت ها، تشكيل شده است كه با استفاده از راه هاي بيان شده در اين مقاله مي توان كيفيت صدا را تا حدود زيادي افزايش داد.

علاوه بر داشتن صداي مناسب براي خوانندگي، لازم است تا بيان تان را نيز تقويت كنيد. خواندن مقاله فن بيان را از دست ندهيد.

راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي

راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي چيست؟

قبل از شروع هر كاري بدانيد تمرين و پرورش صدا امري زمان بر است. پس انتظار معجزه نداشته باشيد. مثل هر عمل ديگري با تمرين و پشتكار مي توانيد قدرت و كيفيت صداي خود را افزايش دهيد.

تقويت ماهيچه ها

بهتر است براي شروع بر روي افزايش قدرت اندام هاي صوتي خود تمركز كنيد. از بهترين راه ها، بيان و تمرين با مصوت ها (اُ، اِ، اي و....) است. مصوت ها را با تمركز و دقت روبروي آينه تمرين كنيد و به شكل دهان خود نگاه كنيد. سعي كنيد با دست چانه ي خود را نگه داريد و مانع بسته شدن دهان شويد. حالا اين صداها را تمرين كنيد. به مرور ماهيچه هاي صوتي شما تقويت مي شوند و خودتان اين امر را احساس مي كنيد.

تنوع صدايي

 رعايت زير و بم صدا و اداي درست نت ها باعث مي شود صدا براي مخاطب خسته كننده نباشد. بسياري از خواننده ها از خواندن با تمام بدن مي گويند. شايد فكر كنيد اين حرف يك شعار است، اما بدانيد صداي خواننده بايد از عمق وجود او بيايد. كنترل تنفس امري حياتي در خوانندگي است. در طول مدت تمرين دست هاي خود را بر روي قفسه سينه بگذاريد و سعي كنيد كلمات از درون سينه تان بيان شوند؛ و با دستان خود مانع حركت قفسه سينه بشويد. با تمرين مداوم به مرور قابليت هاي خود را كشف مي كنيد. اين كار در ابتدا كمي سخت به نظر مي رسد. به جاي دلسرد شدن بر روي راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي تمركز كنيد و به تمرين ادامه دهيد.

مراقبت از صدا

داشتن صداي خوب يك موهبت است؛ اما نگه داري و پرورش اين صدا مهمتر است. استعمال دخانيات، داد و فرياد و جيغ زدن به حنجره شما آسيب وارد مي كند. تارهاي صوتي بسيار حساس و نيازمند مراقبت اند. تمرين زياد و يا تمرين نكردن هر دو مضر هستند. سعي كنيد تا حد امكان جلوي سرماخوردگي را بگيريد و در هنگام بيماري هرگز به تارهاي صوتي خود فشار نياوريد. به همراه تمرين و استفاده از راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي سعي كنيد در طول روز مقدار زيادي آب بنوشيد. آب موثر ترين ماده در رفع گرفتگي و مراقبت از حنجره است.

خواندن و خوانندگي جزو زيباترين ابزارهاي بيان احساس است. اما نكته مهم توجه به تمرين مداوم و مراقبت از صدا است. يك صداي معمولي كه تا حد بالايي پرورش يافته است قابليت هاي بسيار بيشتري از يك صداي خوب اما خام دارد.

www.memariezendegi.com


برچسب: راه هاي باز شدن صدا براي خوانندگي،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ دى ۱۴۰۰ساعت: ۰۷:۴۷:۴۲ توسط:رصا اكرمي موضوع: